Skip to main content
Geen categorie

Voortgang op bouwlocatie Waterrijk

By 6 april 2016januari 7th, 2019No Comments
Waterrijk Boskoop - Bouwwerkzaamheden Start - Smit's Bouwbedrijf - 3

In december keken we al even vooruit naar de start bouw van de eerste fase van de nieuwe woonwijk Waterrijk. Begin dit jaar was het dan zover: de start bouw van de eerste 17 woningen. Deze woningen zijn het begin van iets groots; maar liefst 444 woningen van allerlei woningtypen moeten straks Boskoop gaan sieren. Ondertussen zijn we een paar maanden verder, en in die tijd is er veel werk verzet op de bouwlocatie. Tijd voor een update!

Bruggen in Waterrijk

De eerste twee bruggen in Waterrijk, die de diverse wooneilanden met elkaar verbinden, zijn grotendeels gereed. Tijdens het woonrijp maken wordt het wegdek nog afgewerkt en worden er hekken op de bruggen gemonteerd. Eveneens is gestart met de realisatie van twee, verderop gelegen, bruggen. Deze bruggen zijn ter ontsluiting van de woningen die in de eerste fase worden opgeleverd.

De basis is gelegd

Begin dit jaar is officieel gestart met de bouw van de eerste fase, waar 17 woningen binnen het project Waterrijk worden gerealiseerd. De eerste fase bestaat uit 9 eengezinswoningen en 8 twee-onder-één-kapwoningen. Het heiwerk is ondertussen gereed en de vloeren van de begane grond van al de 17 woningen zijn gerealiseerd. Bij de eerste woningen zijn zelfs de wanden van de begane grond al zichtbaar.

Waterrijk Boskoop - Bouwwerkzaamheden Start - Smit's Bouwbedrijf - 1

Contouren van de wijk

Het mooie weer van de laatste weken zorgt ervoor dat de bouw vlot verloopt. We verwachten dan ook dat in juni de contouren van de wijk duidelijk zichtbaar zijn. Na de zomervakantie brengen de nutsbedrijven de benodigde kabels en leidingen aan. Vervolgens wordt de openbare ruimte van de eerste fase in zijn geheel aangelegd, inclusief de ontworpen groenstructuur. Aansluitend worden de woningen van de eerste fase opgeleverd. De eerste woningen van fase 1 zijn inmiddels verkocht. Ben jij ook geïnteresseerd in wonen in het Groene Hart? Kijk dan gauw welke woningen nog beschikbaar zijn!

Waterrijk Boskoop - Bouwwerkzaamheden Start - Smit's Bouwbedrijf - 2