Skip to main content

Waterrijk
Boskoop

Heeft zoveel
moois te bieden

Nieuwsgierig hoe de wijk eruit ziet?

Wandel door je nieuwe wijk. En bekijk de bestaande én nog te ontwikkelen straten.

360 tour

Waterrijk

Heeft zoveel moois te bieden

Moderne, ruime én lichte woningen
Veel water, volop groen
Keuze uit meerdere soorten en formaten woningen
Veel beschutte, verkeersluwe zones

Waterrijk: Een buitenkans

Centraal wonen in een landelijke omgeving

Dichtbij de stad. Voor als je zin hebt in drukte. Maar vooral midden in een landelijke omgeving. In het dorp van de heerlijkheid. In een bestaande, levendige wijk met volop speelplekken voor je kinderen. En waar het groen de kans heeft gekregen tot bloei te komen. Je woont straks in een heerlijk ruim, licht en moderne woning. Want alle woningen zijn gasloos en uitgevoerd met een warmtepomp en goede isolatie. Er zijn meerdere type woningen dus je kiest zelf de woning die bij je past. En net zo makkelijk voeg je zelf naar wens opties toe.

De verkoop van de allerlaatste woningen van Waterrijk is gestart. Dit is je laatste kans om in deze heerlijke wijk een nieuwbouwwoning te bemachtigen. Als jij straks in een van de laatste woningen gaat wonen is de hele wijk gereed en ondervind je geen last meer van de bouw.

Gevarieerde en natuurlijke woningen

Waterrijk wordt verspreid over meerdere jaren ontwikkeld; in totaal omvat het plan 444 woningen van allerlei woningtypen. De wijk krijgt daarmee een heel gevarieerd en ‘natuurlijk’ aanzien. Elke straat heeft meerdere soorten en formaten woningen. Ook de begroeiing is natuurlijk. Overal langs de oevers groeien voor het Hollandse waterlandschap zo kenmerkende planten en bloemen, zoals de paarse kattenstaart, gele lis, biezen en moerasspirea.

Toplocatie van Zuid-Holland

Zoveel rust en alle grote steden goed bereikbaar

Midden in het Groene Hart
Op loopafstand van het station
Dichterbij het stadshart met gevarieerd winkelaanbod
Grote steden om de hoek

Ons geluk en rijkdom
aan het water

Een knus dorp, met uitstekende voorzieningen

De kwaliteit van het leven in Waterrijk is hoog. Het is een plek voor rustzoekers, mensen die bewust kiezen voor wonen op het platteland. Wie zijn steentje wil bijdragen aan het dorpsleven, is meer dan welkom. De gemeenschap is hecht en sociaal, de sfeer open en gastvrij. Privacy is in Boskoop een hoog goed, maar je kunt wel altijd op elkaar terugvallen. Je buren kennen, het delen van normen en waarden, ­minder stress: er is gewoon geen fijnere plek om te wonen, of je kinderen te laten opgroeien.

Toon & Marcel

De bekende gezichten in Waterrijk

Toon van Roon (63) is dé uitvoerder in Waterrijk. Na 47 jaar zou je denken dat hij alles al een keer gezien heeft, maar niets is minder waar. “Elk project heeft zijn bijzonderheden”, vertelt hij. “In Waterrijk doen we bijvoorbeeld ook al het civiele werk: de riolering, de sloten, de ­bestrating. En we bouwen hier op veengrond, dus we hebben de openbare ruimte eerst ­ontveend en daarna opgevuld met zand. Dat moet dan zakken en zetten, anders kun je er niet eens overheen rijden.”

Marcel van Baarsen (55) is als bedrijfs­leider verantwoordelijk voor de bouw van de Zorgplint en appartementencomplex de Boomgaard. Het gaat lekker rap, vertelt hij. “Het worden fraaie appartementen, met aan de ene kant een carrévormig blok met een inpandige galerij en een groot binnenterras, en aan de andere kant een L-vorm. De zorglaag wordt afgedekt met een mos-sedum dakbedekking, zodat bewoners straks op een verzorgd, groen dak kijken. Op de hoger gelegen daken komen zonnepanelen, waarmee we ­bijvoorbeeld de lift en algemene ruimtes van stroom voorzien.”

Marcel vindt SBB een mooi bedrijf om voor te werken. “Met name de aanpak spreekt me aan. Al in de calculatiefase zijn alle partners betrokken. Wij als ‘buitenmannen’ denken en organiseren net zo hard mee. Samen bedenken we slimme dingen, zodat de uitvoering daarna lekker soepel loopt. Voor de Boomgaard gebruiken we bijvoorbeeld deels gestorte wanden en deels prefab wanden. En we hebben ervoor gekozen de liftkern prefab te maken en in één keer te plaatsen. Zo kunnen we er ­tijdens de bouw meteen gebruik van maken.”

Dat ze zo’n wijk neerzetten, waar straks lekker gewoond wordt, dat maakt trots. Marcel: “Je bouwt heel wat weg. Van elk project dat ik heb begeleid, heb ik een paar ­fotootjes bewaard. Als ik straks 67 ben, ga ik ze met mijn vrouw nog een keer allemaal langs.” Voor Toon komt dat pensioen al dichtbij, nog vier jaar te gaan. Waterrijk Boskoop is het laatste project uit zijn carrière, een mooie afsluiter. Tot het zover is, rijdt hij elke dag heen en weer naar Boskoop. “Een uit zijn krachten gegroeid dorp”, lacht hij, “maar met Waterrijk hebben ze er straks wel een fantastische woonwijk bij.”

De oplevering
is altijd spannend

De grootste uitdaging voor beiden is de tevredenheid van bewoners. Marcel: “Je bent vooral met techniek en organisatie bezig, maar uiteindelijk bouw je voor de klant. Bij Smits doen we er veel aan de toekomstige bewoners al in het bouwproces te betrekken. Elke week zet ik een paar foto’s op Facebook, om te laten zien hoe de bouw vordert en hoe het gaat worden. Daar krijgen we leuke reacties op. Als het project wat verder is, organiseren we een kijkdag. Je wilt dan natuurlijk het liefst dat de ­resultaten de verwachtingen overtreffen.” Toon: “Dat lukt goed hoor. We leveren knap werk. Mensen spreken me regelmatig aan, ze zijn echt blij.”

De ontwikkeling in beeld

Bekijk de beelden van fase tot fase