Skip to main content

“Nieuwbouw is echt fijn:
je kunt alles precies zo kiezen als je wilt.”

Het is een prachtige zomeravond als we over het bruggetje Waterrijk inrijden om de allereerste bewoners te ontmoeten. De bouwwerkzaamheden zijn klaar voor deze dag, er heerst een weldadige rust. Alleen het gefluit van vogels doorbreekt de stilte, en af en toe een eend die over het water scheert.

Op de Brederodepeer worden we al op de oprit hartelijk ontvangen door Sander en Marlies. Het jonge stel is nog hard aan het werk in huis. Ze zijn bezig met het tegelen van het toilet en het leggen van het terras. En net als bij de overburen hangen er nog kale peertjes aan het plafond. Sander en Marlies vinden dat misschien wel het leukst aan de nieuwe wijk: “Iedereen is aan het klussen, dat schept een band. Je zit in hetzelfde schuitje, er is altijd iets om over te praten.” Last van de bouwwerkzaamheden in het plan hebben ze niet: “Gezellig juist dat er iets om je heen gebeurt. En ook gemakkelijk. Als er iets is, kun je gewoon even naar de bouwers toe lopen.”

Nieuwbouw is veel minder gedoe
Marlies en Sander trouwden eerder dit jaar en trokken zo vanuit het ouderlijk huis de nieuwe woning in. Ze zijn allebei opgegroeid in Alphen, en wilden graag in het Groene Hart blijven. Marlies: “We wilden niet weg, maar onze voorkeur ging uit naar nieuwbouw, en dat is vaak aan de rand van de stad, of langs een snelweg. Of te duur. Tot we het project Waterrijk zagen: midden in het centrum en heel veel ruimte voor je geld.” “Nieuwbouw is echt fijn”, vult Sander aan: “Dat je weet dat je voorlopig geen onderhoud hebt, geen echt grote dingen, geen gedoe.”

Logisch nadenken en advies durven vragen
Als jonge huizenkopers kregen ze advies van hun ouders en familie. Ook door de makelaar en het bouwbedrijf werden ze uitstekend geholpen, vindt Sander. “Het ging snel en er was zoveel om over te beslissen, dan is het fijn als je netjes begeleid wordt. Super flexibel ook. Een wc boven zat niet bij de opties, maar dat kon toch gewoon. Dat is nog zo’n voordeel van nieuwbouw: je kunt alles precies zo kiezen als je wilt. Marlies bakt graag, dus een mooie keuken met goeie apparatuur, vonden we belangrijk.” Het meest lastig vonden ze misschien wel de inrichting en de styling. Marlies: “We hadden wel een stijl voor ogen, maar  hoe groot meubels uitvallen en hoe kleuren er in het echt uitzien is moeilijk in te schatten.” Ze zijn blij met hoe het is uitgepakt. Vooral de strakke keuken en de knalblauwe muur in de woonkamer zijn echte blikvangers.

Sander werkt in Hazerswoudedorp, net buiten Boskoop, op een kwekerij. Marlies gaat dagelijks naar Rotterdam voor haar werk als onderwijs­assistent op een middelbare school. Meestal gaat ze met de trein, soms met de auto. De verbinding is prima. “Maar ik ben altijd blij als ik de stad weer uitrijd, het is zo heerlijk hier. En alles wat je nodig hebt, is er gewoon.” In de wijk met jonge gezinnen en veel kinderen voelen ze zich al helemaal thuis.

“We hadden wel een stijl voor ogen,
maar hoe groot meubels uitvallen en
hoe kleuren er in het echt uitzien
is moeilijk in te schatten.”

Interesse?
Plaats jezelf op de reservelijst.

Binnenkort zal bekend worden of er nog woningen beschikbaar zijn. Dus ben je geïnteresseerd in een van de woningen? Plaats jezelf dan op de reservelijst. De makelaar zal dan zo snel mogelijk contact opnemen.

Bekijk het aanbod