Skip to main content

“Nieuwbouw is echt fijn:
je kunt alles precies zo kiezen als je wilt.”

Mark is geboren in Gouda en getogen in Waddinxveen. Daphne komt uit Bilthoven en groeide op in Heemstede. Ze ontmoetten elkaar ooit in een oudejaarsnacht en sinds dit voorjaar wonen ze samen in Waterrijk Boskoop.

Helemaal geweldig vinden ze het. Mark: “We zijn heel blij met het huis. Zoveel ruimte, zoveel licht. En een lekker rustig wijkje, kinderen kunnen hier gewoon op straat spelen. Het is echt een eilandje, geen doorgaand verkeer. De eerste nacht wisten we niet hoe we het hadden, zo stil. En laatst waren we in de tuin bezig, opeens 8 zwanen in de sloot!” “Dat is wat ons zo aantrok in het project”, vult Daphne aan. ”Vroeger thuis hadden we ook een sloot achter het huis, net als hier. Dat groen, dat is heerlijk. En niet alleen het huis is groot, maar ook de ruimte eromheen. Niet zo’n straat waar je allemaal dicht op elkaar woont.”

Daphne en Mark keken in eerste instantie naar bestaande woningen, maar zijn heel blij te hebben gekozen voor nieuwbouw. Mark: “Hoe je het wendt of keert, je bent dan toch bezig met de keuzes die anderen hebben gemaakt. Hier hebben we vanaf nul ons eigen dingen kunnen doen. En alles is super goed geïsoleerd, het dak, de vloeren, de wanden. Heel duurzaam en energiezuinig. Je moet natuurlijk wel veel kiezen. Gelukkig konden we alles bekijken in de showroom: van dak­pannen tot wastafels.”

Iedere dag weer lekker om naar huis te gaan
Als nieuwkomers voelen ze zich meer dan welkom in Boskoop, vertelt Mark: “De mensen zijn helemaal niet wantrouwend, eerder nieuwsgierig.” Dat het centrum om de hoek is, dat vinden ze een pluspunt. “Het is een echt dorps centrum, met een goeie sfeer”. Alleen met het carnaval heeft hij niet zoveel. Daphne vindt dat juist gezellig: “Er wordt zoveel werk van gemaakt, de optocht met wagens en het hele dorp loopt uit. Net als met de braderie. Iedereen kent elkaar.” Ze hebben zich nog niet in het verenigingsleven gestort, maar die voornemens zijn er zeker. Eerst nog de laatste klusjes en vooral: genieten van het hun nieuwe huis.

“Soms sneakten we even naar binnen tijdens de bouw.Dan sta je daar tussen die kille muren en moet je allerlei beslissingen nemen.
Bijna niet te doen. En toch is het precies zo geworden als we wilden!”

Interesse?
Plaats jezelf op de reservelijst.

Binnenkort zal bekend worden of er nog woningen beschikbaar zijn. Dus ben je geïnteresseerd in een van de woningen? Plaats jezelf dan op de reservelijst. De makelaar zal dan zo snel mogelijk contact opnemen.

Bekijk het aanbod